Welke abortus behandeling past bij mij?

Deze keuzehulp geeft informatie over de verschillende mogelijkheden om een zwangerschap af te breken. Je kunt zo aangeven welke behandeling bij jou past: een zuigcurettage of de abortuspil.

Reken eerst uit hoe ver zwanger jij bent:

De duur van de zwangerschap wordt berekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie (dus niet vanaf het moment dat je seks had!) Klik hier om het voor je uit te laten rekenen.

Ben je minder dan 9 weken zwanger (gerekend vanaf de eerste dag van jouw laatste menstruatie) dan zijn twee soorten behandelingen mogelijk: met medicijnen (de abortuspil) of met een vacuümaspiratie (zuigcurettage). Als je weet hoe de behandelingen gaan, kun je kiezen wat het best bij jou past. Women on Waves kan alleen de abortuspil geven.

Deze behandel keuzehulp zet de voordelen en nadelen van elke behandeling op een rij. Bedenk wat voor jou belangrijk is. Zo bereid je je goed voor op het gesprek met een arts. Samen kiezen jullie uiteindelijk voor één van de behandelingen. Je kunt de keuzehulp na invullen afdrukken. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen en eventueel bespreken met je partner, familie of vrienden. Je kunt een uitdraai ook meenemen naar het gesprek met een hulpverlener.

Ben je meer dan 9 weken en korter dan 13 weken zwanger, dan schrijven abortusklinieken meestal geen abortuspil voor. Ze adviseren dan een vacuümaspiratie (zuigcurettage). Hier kan je de lijst van abortusklinieken vinden.

Ben je 13 weken of meer zwanger, dan wordt de abortuspil niet voorgeschreven, behalve in ziekenhuizen bij een abortus in verband met aangeboren afwijkingen. Niet alle abortusklinieken bieden behandelingen bij 13 weken of meer aan. Hier kan je de lijst van abortusklinieken vinden.

Voor meer informatie over de verschillende behandelingen kan je ook naar deze links

Deze keuzehulp geeft informatie over de verschillende mogelijkheden om een abortus te doen bij een zwangerschap van minder dan 9 weken. Je kunt zo aangeven welke behandeling bij jou past: Veel groene antwoorden geven aan dat de abortuspil bij je past. Veel rode antwoorden geven aan dat een zuigcurettage misschien beter bij je past. 

"한국에서의 Women on Web 웹사이트 차단

아래는 웹사이트 차단을 우회하기 위한 몇가지 방법입니다.

Abortion information per Country

Click on a country to find out under what brand name misoprostol is sold, the…

알 약 낙태

당신의 임신기간이 정확히 얼마나 되었는지를 아는 것은 매우 중요합니다. 임신을 확인하기 위한 임신테스터나 초음파 검사를 하셨나요? 만약 당신이…

Donate!

We depend on your contributions to continue our activities. Donations to Women…