Welke abortus behandeling past bij mij?

Deze keuzehulp geeft informatie over de verschillende mogelijkheden om een zwangerschap af te breken. Je kunt zo aangeven welke behandeling bij jou past: een zuigcurettage of de abortuspil.

Reken eerst uit hoe ver zwanger jij bent:

De duur van de zwangerschap wordt berekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie (dus niet vanaf het moment dat je seks had!) Klik hier om het voor je uit te laten rekenen.

Ben je minder dan 9 weken zwanger (gerekend vanaf de eerste dag van jouw laatste menstruatie) dan zijn twee soorten behandelingen mogelijk: met medicijnen (de abortuspil) of met een vacuümaspiratie (zuigcurettage). Als je weet hoe de behandelingen gaan, kun je kiezen wat het best bij jou past. Women on Waves kan alleen de abortuspil geven.

Deze behandel keuzehulp zet de voordelen en nadelen van elke behandeling op een rij. Bedenk wat voor jou belangrijk is. Zo bereid je je goed voor op het gesprek met een arts. Samen kiezen jullie uiteindelijk voor één van de behandelingen. Je kunt de keuzehulp na invullen afdrukken. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen en eventueel bespreken met je partner, familie of vrienden. Je kunt een uitdraai ook meenemen naar het gesprek met een hulpverlener.

Ben je meer dan 9 weken en korter dan 13 weken zwanger, dan schrijven abortusklinieken meestal geen abortuspil voor. Ze adviseren dan een vacuümaspiratie (zuigcurettage). Hier kan je de lijst van abortusklinieken vinden.

Ben je 13 weken of meer zwanger, dan wordt de abortuspil niet voorgeschreven, behalve in ziekenhuizen bij een abortus in verband met aangeboren afwijkingen. Niet alle abortusklinieken bieden behandelingen bij 13 weken of meer aan. Hier kan je de lijst van abortusklinieken vinden.

Voor meer informatie over de verschillende behandelingen kan je ook naar deze links

Deze keuzehulp geeft informatie over de verschillende mogelijkheden om een abortus te doen bij een zwangerschap van minder dan 9 weken. Je kunt zo aangeven welke behandeling bij jou past: Veel groene antwoorden geven aan dat de abortuspil bij je past. Veel rode antwoorden geven aan dat een zuigcurettage misschien beter bij je past. 

Women on Web website is blocked?

Women on Web’s website is censored in several countries but there are ways to…

Abortion information per Country

Click on a country to find out under what brand name misoprostol is sold, the…

How to do an Abortion with Pills?

If you live in a country where there is no access to safe abortion services and…

Donate!

We depend on your contributions to continue our activities. Donations to Women…